Over Ingrid

logo tekstvisie blauw

Alledaagse situaties bekijk ik met een nieuwsgierige, niet-alledaagse blik...

Een passie voor schrijven heb ik al bijna mijn hele leven. Op de lagere school schreef ik schriften vol met meeslepende verhalen die nogal dramatisch afliepen. Mijn teksten zijn nu meestal een stuk serieuzer, maar ik schrijf nog steeds met hetzelfde enthousiasme.

Behalve voor schrijven, heb ik een grote interesse voor menselijk gedrag. Waarom handelen mensen op een bepaalde manier en is het mogelijk om beslissingen op een positieve manier te beïnvloeden? Dit was voor mij een drijfveer om te kiezen voor de opleidingen HBO- Maatschappelijk Werk en Pedagogische Wetenschappen (orthopedagogiek). Hierdoor kan ik een inhoudelijke bijdrage leveren aan educatieve en maatschappelijke teksten. Ik werk zorgvuldig en denk graag mee met collega's en opdrachtgevers.

Meer weten over alle projecten waarbij ik betrokken ben? Neem dan een kijkje bij mijn portfolio.

Portfolio

Drie bijzonderheden

1

Ik houd me niet alleen maar bezig met zakelijke teksten... Ik heb meerdere keren op het podium gestaan met zelfgeschreven (cabaret)teksten. Verder heb ik een manuscript voor een kinderboek afgerond en zet ik stappen om dat boek uit te geven.

2

Ik houd van fotografie. Vooral als ik op reis ben (bij voorkeur in een warm land waar alles totaal anders verloopt dan in Nederland) of in de natuur. Ik maak graag foto's van bomen, vlinders en bloemen.

3

Ik heb de gewoonte om kraanvogels te vouwen van theezakjes; ik ben de tel kwijtgeraakt hoeveel ik er heb gemaakt, maar het moeten er inmiddels honderden zijn.