Project Kunstberg

kunstberg open dag martini ziekenhuis groningen

Beschrijving

Kunstberg is een project van Stichting BeeldBepalend. De doelstelling van Kunstberg is om jongeren op de kinderafdeling van ziekenhuizen, een mooi moment te bieden. In samenwerking met Fablab Groningen, Wienke Interieur, Academie Minerva, Viesueel Geweld en het Martiniziekenhuis Groningen is een mobiele kunstpresentatie ontwikkeld (een kunstkar) die op gezette tijden langs de kinderafdeling kan rijden. Als initiatiefnemer en projectleider was het mijn taak om een brug te slaan tussen alle partijen. Ook heb ik, in samenwerking met Stichting BeeldBepalend, de fondsenwerving gedaan.

De uitdaging

Een idee om 'iets' te kunnen doen voor kinderen in ziekenhuizen, groeide uit naar een groter plan dat op een professionele manier moest worden uitgevoerd. Verschillende instellingen en makers werden bij dit project betrokken. Tijdens de ontwerpfase van de kunstkar was het belangrijk om rekening te houden met allerlei voorwaarden. De educatieve inhoud moest op de juiste manier tot uiting komen, het resultaat diende goed aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren en uiteraard kregen we ook te maken met de technische en hygi├źnische normen van het ziekenhuis.

Het resultaat

Diverse fondsen en sponsoren deden een toezegging, waardoor de ontwikkeling van de kunstkar kon worden voortgezet. Op 2 oktober 2019 werd deze kunstkar feestelijk geopend op de Verpleegafdeling Kinderen van het Martini Ziekenhuis. Dit was een grote mijlpaal voor iedereen die aan dit project heeft meegewerkt. Hiermee heeft Kunstberg zijn doel bereikt.

Ook bezig met een uitdaging? Tekstvisie denkt graag mee.

Contact