Ondersteuning bieden bij fondsenwerving

logo tekstvisie rood

Het aanvragen van fondsen hoeft geen strijd te zijn. Een helder en overzichtelijk plan kan deuren openen.

Mensen kunnen prachtige ideeën hebben. Om plannen te realiseren, is het soms nodig om fondsen aan te schrijven. Fondsenwerving wordt vaak gezien als een moeizaam proces. Het is zelfs een reden voor organisaties om mooie projecten vroegtijdig te stoppen. Dat is jammer en het kan bovendien extra geld kosten. Tekstvisie wil graag helpen bij fondsenwerving, zodat goede initiatieven door kunnen blijven gaan.

In Nederland zijn er allerlei fondsen en stichtingen actief die jouw project een financieel duwtje in de juiste richting kunnen geven. Om te bepalen welke fondsen het beste aansluiten bij jouw project, is het nuttig om alle doelstellingen in kaart te brengen. Wat wil je precies bereiken?

Een goed projectplan zorgt ervoor dat een mooi idee meer kans maakt om gerealiseerd te worden. Daar komt veel bij kijken: de juiste inhoud, een correcte begroting en een realistische planning. Ook is het belangrijk dat het projectplan aansluit bij de doelstellingen van het fonds dat wordt aangeschreven. Een andere uitdaging is dat je de lezer meteen betrekt bij het plan.

Het kan handig zijn om een onafhankelijk persoon in te schakelen die met je meeleest en actief meedenkt over de fondsenwerving. Tekstvisie gaat graag met je in gesprek.

Contact